Nyhets-Info - 2014-08-15

Nu lämnar vi CCS, Club Corvette Sweden!
Detta dokument kommer att uppdateras för mer detaljerad information!


 

Jag, Robert Palmqvist, är ju en av de nitton grundarna av Club Corvette Sweden och var med på startmötet lördagen den 21 september 1974 har nu bestämt mig för att avsluta mitt medlemskap i CCS och samtidigt upphöra med min firmas annonsering i Corvette Magasinet och CCS Matrikel!

Varför då? Läs och begrunda!




Under åren sedan 2005 då jag åter blev aktiv i CCS-klubben bl.a. som racingansvarig i Mälardalen m.m. och upptäckte en hel del konstigheter i styrelsens arbetssätt, som föranledde en hel del kritiska kommentarer från mig (se nedan) har jag upplevt, att vi missgynnats, missade fakta och felaktiga styrelsebeslut, vilka negativt har påverkat både mig och mitt företag Vette Parts Sweden.

Droppen var att jag inte blev bjuden på/till årets sommarmöte 2014 i enlighet med styrelsens beslut på styrelsemötet den 21 november 2013. Läs här! och efterföljande e-mail. När jag sedan e-mailar nye ordföranden Christer Woxberg får jag ett avsnäsande svar Läs här! bl.a. om att jag aldrig var påtänkt. Han har uppenbarligen inte förstått vilket beslut man tog på styrelsemötet och senare har detta omtolkats till att istället innebära krav på att man betalat medlemsavgift f.o.m. 1974 tills i år utan avbrott oavsett om man var med som grundare på startmötet eller ej. Jag blev ju mycket besviken för detta och bestämde mig snabbt för att avsluta medlemskapet (inte förlänga det), samt att upphöra med alla annonsering i Corvette Magasinet och CCS Matrikeln till en årskostnad på knappt 20.000:-. Tack och hej!



Jag har ju sedan 2005 varit ganska kritisk till mycket i CCS, som skakat om styrelsen, men senare blivit åtgärdat eller förbättrat. Man häpnar över hur styrelsen kunde införa nya stadgar på årsmötet 2007, som första punkt på agendan. Detta för att rädda sitt eget skinn, eftersom en deltagare hade med sig över fyrtio fullmakter för att bl.a. få beslut om extern revision av klubben. Läs mer här!

Här är några av mina kritiska synpunkter:

* Under 32 år fick medlemmarna aldrig ta del av styrelsens protokoll. Efter bl.a. min kritik började man publisera styrelseprotokollen f.o.m. 22 september 2007 på hemsidan.

* Revisionen av klubbens ekonomi har bara gjorts av interna styrelsemedlemmar som hoppat runt på olika poster i styrelsen under årens lopp. Numera ändrat efter bl.a. min kritik.

* Corvette Magasinet innehöll mest bara fikareportage som i första hand framhöll reporterns förträffligheter. Efter mina kritiska inlägg på forumet i januari 2009, som jag också fick be om ursäkt för i tidningen, har kvaliteten på tidningen höjts betydligt: CorvetteMagasinet = StrandbergsJournalen

* Reportaget i Corvette Magasinet från Club Corvette Swedens deltagande på ELMIA 2011, "Bilsport Custom Motor Show", på 8 sidor, nr 2 2011, nämnde inte med ett ord att vi, Vette Parts Sweden, hade en egen monter på samma utställningen och trots att både Sune och jag är klubbmedlemmar och annonserar för knappt 20.000:- per år i Corvette Magasinet. Senare bad Redaktören Kenneth Dahlgren om ursäkt för missen i nr 3 2011 av samma tidning.

* Och varför är det bara vissa "utvalda" som erbjuds ett nytt lägre medlemsnummer när sådana blir lediga? Woxberg, medlem från 1999, hade medlemsnummer 625, som numera är #39 och Wiklander, medlem sedan 1998, hade medlemsnummer 337, men nu är det #37. Själv fick jag aldrig något sådant erbjudande trots att jag var med att grunda klubben och hade ett mycket lågt nummer 1974?

* Forumet är dåligt skött av administratörerna, verkar som det sunda förnuftet har runnit ut! Jag har bett "Stingray" om att en del påhopp från "velasoraptor", skall tas bort - MEN det har inte gjorts skyndsamt trots de varit rent ärekränkande och att "velasoraptor" dessutom jobbar åt en av våra konkurrenter.Läs här! Och "Jake" låser min tråd på "Ordet är fritt" troligen på order från Woxberg Läs här!

* Och så detta! Varför förläggs klubbens styrelsemöten alltid till sommarmöteshotellen under påskveckan? Verkar som hela familjen får följa med. Kolla styreleseprotokollen från påskveckan, så ser du vilka som varit med och var de träffats. Vem betalar? För det är väl inte så illa att hotellens sommarmötesrabatter tas ut under påskveckorna - för medlemmarna brukar ju aldrig se skymten av några rabatter på sammarmötena trots att klubben fullbokar hela hotellen?

Jag får nog anledning att lägga in lite fler länkar i detta dokument när fler frågor dyker upp!

Och så lite spydiga och avslöjande "tweets"!

* Maj 2015 - Gissa vem! Varför kommer han inte till CCS träffar längre? Jo, den nya LS7'an i hans C5 Z06 har totalhavererat efter fulmek/trimning hos "Vettespecialisten" - Jo, du vet vem och var! 610 hästar är nu bara NOLL (0)!
* Maj 2015 - CCS Ordförande försöker lära medlemmarna skånska via sina inlägg i Corvette-Magasinet. Han borde nog satsa mer på att lära sig svenska, så vi förstår vad hans säger och han själv kan tolka styrelseprotokollen korrekt!

* Augusti 2016 - Utkastad från CCS Facebook!?
---oOo---


TIPS och RÅD till CCS medlemmar! Var kritisk till hur klubben leds. Skriv motioner till årsmötet med dina synpunkter och deltag för att driva klubben åt rätt håll!

Robert Palmqvist - en glad golfande husbilspensionär!



Copyright ® 2014 VetteParts.se